PEANUT-BUTTER & JELLY DONUT-HOLES WITH COTTON CANDY
De Signature Snack van Maarten Baptist (Joine) en Chris Fraass (CMF culinair) is alles wat de naam doet vermoeden: lekker zoet en een lust voor het oog.
SPONGE
165 gr bloem
1 pakje (7 gr) gedroogde gist
230 ml lauwwarm water
Ingrediënten mengen en afgedekt op een warme plek bewaren.
DONUT-HOLES
60 gr boter
60 gr suiker
2 eieren
5 gr zout
290 gr bloem
Neutrale zonnebloem of maisolie
Ingrediënten samen met de sponge tot een glad, elastisch deeg mengen dat schoon van de kom trekt. Zonodig extra bloem toevoegen. Afdekken en 1 à 2 uur in de koelkast laten rusten. Het deeg uitrollen tot ± 15 mm dikte. Rondjes uitsteken van 35 mm, ± 10 gram (donut-hole formaat). Pas zonodig de dikte aan. Frituur de donut-holes op 160º C goudbruin. Laat afkoelen op een schone, droge theedoek.
Deegresten weer in elkaar kneden en opnieuw uitrollen. Deze donut-holes voor het frituren ± 1 uur laten rusten.
VULLING
American style pindakaas (glad, zonder stukjes, met suiker)
Aardbeienconfiture/jelly (glad, zonder zaadjes of vruchtvlees)
Vul de donut-holes met de pindakaas en jam, gebruik hiervoor een spuitzak met een kleine gladde spuitmond. Garneren met spinsuiker.