food of food design?

Top-koks en designers werkten in koppels samen om hun eigen Signature Snack te ontwerpen. De vraag was of de synergie tussen ontwerper en kok meer teweeg zou brengen dan gewoon een mooi opgemaakt bord.

De opdracht was niet gemakkelijk: naast innovatief, mooi gepresenteerd, lekker en trouw aan hun eigen signatuur, moesten de haute cuisine snacks ook zo goed reproduceerbaar zijn dat ze voor slechts 5 euro rechtstreeks uit de muur verkocht konden worden.

Presented @


Images

Joep Lennarts

www.christienmeindertsma.com
www.danello.nl

Porkioli

De signature Snack van Christien Meindertsma en Nello Natella (Ristorante da Nello) is een ‘Varkioli’: ravioli volgens authentiek Italiaans recept, in de vorm van een varken, in het kader van Meindertsma’s Dutch Design Award winnende boek 'PIG 05049' met een onderzoek naar alle producten die gemaakt worden van (resten van) het varken.

PASTA 1 groot ei per 100 gr meel
Snufje zout
Scheutje olijfolie
Mespunt tomatenpuree


Kneed alle ingrediënten in een kom tot een stevige deegbal. Afdekken en ± 2 uur in de koelkast laten rusten.

VULLINGBuffelmozzarella
Buffelricotta
Geraspte Parmezaanse kaas
Mousse van Parmaham
Zout en peper

Meng alle ingrediënten tot een stevige romig massa.

VARKIOLI Trek in een pastamachine een aantal vellen van het deeg tot stand zes. Leg een eetlepel vulling in het midden van de Varkioli en bedek met een ander vel. De randen nat maken. De Varkioli vorm uitstansen. Kook de Varkioli ± 7 minuten in ruim zout water. Garneren met een saus naar keuze.